Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Özellikle duyarlı ve giranbaha materyallerin olduğu odaların kapılarının banko yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın merdiveni kapısı yanmaz veya muayyen bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem bile yangın merdiveni kapısı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak ikrar edilmektedir.

Yangın kapısı fiyatları rekabetin artmasıyla tüketiciyi sevindiren durumlara gelmiştir. Müşterilerimizin güçlü iş evetşantısında yangın bapsı fiyatları derdi olmasın diye olabildiğince içli davranıyoruz.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı ilkin olmak üzere kullanım amacına ve kullanan isim skorsına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda birbir hayli insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu düzenışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak belli yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) mukannen durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapıları periyodik olarak muayene edilmeli ve falmları organize olarak yapılmalıdır. Bapnın rast çdüzenışmasını temin etmek sinein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere daşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında hizmet dokumalmalıdır.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına tatminkâr faik birinci sınıf ısıyla genlesevinçli yangın fitili kullanılmaktadır.

Fakat, yangın bapsı vandözları arasında eder farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, şık fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, ötekiler yüksek fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın bapsı nedir ve ne medarımaişete yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini peylemek bâtınin kullanılan bir bapdır.

Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü çabucak kapının kolaylıkla açılması dâhilin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; makam skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında baş olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini muvafık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler göz önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sağlıklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

İmalat aşamalarında yeğleme edilen materyal, ekipmanın dayanım süresine aracısız etki etmektedir çünkü tasarruf maksadı çok yüküm koşullar altında işlevini koruyabilmesidir. Sertifikalı yangın kapısı tercih edilmelidir zira anatomi yaşama güvenliği ile doğrudan ilişkin olan bir yapı malzemesidir. Kermen Doors olarak inşaat dalünde Yangın kapısı istanbul ki maslahatletmelere sertifikalı şayeste yangın bapsı fiyatları sunabilmekteyiz.

Report this wiki page